Vores sted på Balka

Det gamle hus

100 meter fra den dejlige Balka Strand ligger vores sommerhus.  Det er bygget i 1946.    Mine forældre købte stedet i 1961,  og  de foretog ialt tre udvidelser de næste 15 år.   Den sidste udvidelse føjede en sidebygning til med to soveværelser,  der begge havde udgang til terrassen,  som det ses på billedet.   Her holdt vi til i påsken,  sommerferien og i efterårsferien.  Fra 1964 og de følgende 39 år.     Med ungerne,  deres legekammerater, og, da de blev voksne,  deres kærester og ægtefæller.   Vores første barnebarn nåede at tilbringe et par sommerferier der,  inden  huset blev revet ned.  

 
Det gamle hus

Husbyggeri

Det gamle hus var blevet for lille til den voksende familie,   det var dårligt isoleret og i det hele taget i dårlig stand. 

Det nye hus skulle ligne det gamle lidt:   Så det blev et træhus,  og et hus med vinkel,  så der er læ  for østenvinden på terrassen.   Træerne sørger for læ mod vestenvinden.    Størrelsen skulle passe til familens behov,  så to ikke så store familier skulle kunne være der sammen.    Det blev på 110 m2.  Isolering efter de nyeste regler for helårshuse. 

Vi blev særdeles tilfredse med resultatet.   Nu,  efter nogle år,  kan vi se,  at en del af terrassen burde have været overdækket,  og at et ekstra bad/toilet havde været ønskeligt. 

Men ellers rigtigt dejligt. 

Det nye hus

Det var noget besværligt at vælge den helt rigtige farve,   men den grønne nuance  (marehalm ?),   er vi glade for. 

Nu hvor vi er pensionister,   glæder vi os over at kunne være i huset og på Bornholm i flere og længere perioder.   Vores børn og børnebørn kommer der meget,  og herudover har en del venner og bekendte lånt huset.  

Vi måtte fælde mange af de dejlige skovfyr for at få plads til huset.   Det gjorde lidt ondt.  Men nu er der plantet nyt,  og vi er allerede begyndt at tynde ud i de nye skovfyr.....

Nu hvor vi er der oftere end før,   har vi lært Balka-området bedre at kende.   Foruden den dejlige strand drejer det sig mest om Balka-lyngen,   Snogebæk og Hundsemyre  (mosen på den anden side af landevejen)

Jeg var i mange år med i  bestyrelsesarbejdet i den lokale grundejerforening,  og blandt andet gennem den har vi fået nye gode venner og bekendte.   Du kan få mere at vide om Grundejerforeningen på www.balkastrand.dk 

På de næste sider kan du læse ganske interessante ting om Balka-området og dets historie.